Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ:ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=135e2a1cfbc5ad8a&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1330976877334&sads=lsmW6G51j2wZd_BF20IQv5a2_zcΣτα πλαίσια των εορτασμού της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, ο Δήμος Παιανίας διοργάνωσε εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων την Κυριακή 26 & Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στα Γλυκά Νερά.
Την Κυριακή στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημ. σχολείου Γλυκών Νερών, οι μικροί δημότες μαζί με τους γονείς τους, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αξέχαστο Αποκριάτικο πρωινό. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γιορτής ήταν η διάθεση για παιχνίδι και χορό. Και πώς να μην γίνει αυτό, όταν κλόουν, μασκότ και ξυλοπόδαροι, με τα μαγικά τους, διασκέδασαν και έπαιξαν με τα παιδιά, που από νωρίς είχαν αρχίσει να γεμίζουν την αίθουσα με χρώματα, φωνές, παιχνίδια, τραγούδια, άφθονο κέφι και χορό. Οι πολύχρωμες μπαλονοκατασκευές, τα υπέροχα φουσκωτά Τραμπολίνο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, το face painting, η αποκριάτικη διακόσμηση του χώρου, τα αστεία πειράγματα της μασκότ και των κλόουν ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν όταν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Δάβαρης, έγινε ένα με τα παιδιά, συμμετέχοντας στα παιχνίδια τους και ενθουσίασε τους μικρούς μας πρωταγωνιστές.
Το αποκριάτικο ξεφάντωμα συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι της Κυριακής, όπου οι μικροί μασκαράδες απόλαυσαν νόστιμες λιχουδιές και χυμούς (προσφορά της Πίτσα Fun & A.B. Bασιλόπουλος), χόρεψαν και διασκέδασαν με τη ψυχή τους.
Την Καθαρά Δευτέρα από νωρίς το πρωί μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και ανέβηκαν στο γήπεδο Γλυκών Νερών για να πάρουν χαρταετούς που προσέφερε ο Δήμος Παιανίας και στη συνέχεια να γιορτάσουν όλοι μαζί τα παραδοσιακά κούλουμα στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας υποδέχτηκαν μαζί με το Δήμαρχο κ. Δημήτρη Γ. Δάβαρη την πρώτη μέρα της σαρακοστής, απόλαυσαν το πλούσιο δωρεάν σαρακοστιανό τραπέζι με παραδοσιακή λαγάνα, ζεστή φασολάδα, εξαιρετικά νηστίσιμα, εκλεκτό και άφθονο κρασί. Τραγούδησαν και χόρεψαν με την καρδιά τους παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς. Το κέφι δεν έλειψε από κανέναν.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=135e2a1cfbc5ad8a&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-w5YWtHh5gR8inBZuzWb42&sadet=1330976891238&sads=OCgutal8J4xGZz5gX8kIOfBce2g Μετά το τέλος της γιορτής ο Δήμαρχος, αφού συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Με την εφαρμογή του Καλλικράτη, για δεύτερη συνεχή φορά γιορτάζουμε από κοινού στις πόλεις μας, την Παιανία και τα Γλυκά Νερά, τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ που αποτελεί εξάλλου μία παράδοση στη πόλη των Γλυκών Νερών. Όλοι μαζί μοχθούμε καθημερινά για την αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής των δημοτών μας και την πρόοδο του τόπου μας. Σήμερα όμως ημέρα χαράς και γιορτής όλοι μαζί διασκεδάζουμε και ανταλάσσουμε ευχές μέσα στο πνεύμα της συνένωσης των δύο όμορων πόλεών μας , της Παιανίας και των Γλυκών Νερών. Θέλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Αθλητικού Οργανισμού και δημοτικό σύμβουλο κ. Σταύρο Θανάση για την επιτυχία της εκδήλωσης. Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους δημότες Καλή Σαρακοστή και Χρόνια Πολλά!»
Στο εορταστικό αυτό διήμερο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής κ. Μπαρούτας Δημοσθένης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαγιωνάκης Αρτέμης, Δάβαρης Γιώργος και Δάβαρης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού - Αθλητικού Οργανισμού και Δημ. Σύμβουλος κ. Θανάσης Σταύρος, η Δημ. Σύμβουλος και Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Ανδρέου Καίτη, οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Δάβαρης Σταύρος, Μάδης Ισίδωρος, Κασαγιάννης Λάμπρος, Γεωργάκης Σπύρος και κα Αντωνίου Έλενα, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Γλυκών Νερών κ. Ταμπουράκης Νίκος και τα μέλη του Συμβουλίου κ.κ. Μαστραντώνης Χρήστος, Χατζηγαβριήλ Γιώργος, Τριανταφύλλου Γιώργος και κα Παπακωνσταντίνου Άντζελα από το συμβούλιο της Δημ. Κοινότητας Παιανίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου μας.
Ευχαριστούμε θερμά για την ευγενική τους χορηγία τις επιχειρήσεις της περιοχής μας: Πίτσα FAN κ. Κάρδαρη, Σούπερ Μάρκετ ¨Α.Β. Βασιλόπουλος¨ το ¨Απολλώνιο¨ Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο και το Οινοποιείο των αδελφών Νικολακόπουλου


www.anatolikiattikinews.blogspot.com